A FÜKIFA Biliárd Kupa története

1996-97

AMATŐR BILIÁRDOZÓK FIGYELEM!

Ebben az évben újra megrendezzük, a már sokak körében jól ismert FÜKIFA Biliárd-Kupát, kizárólag amatőrök részére.

A legutóbbi kupához hasonlóan, most is 8-as és 9-es játékban folynak majd a küzdelmek.

A verseny kezdete: 1996. szeptember 29. 10.00 óra.

A verseny helyszíne: Újszegedi Vidámpark, biliárd terem.

A verseny nevezési határideje: 1996. szeptember 15.

Érdeklődő telefonhívásaikat és nevezésüket szeretettel várja a:

FÜKIFA BILIÁRD TÁRSULÁS

nevében

Flaisz László


A FÜKIFA KUPA amatőr biliárd verseny 1996-97. évi versenykiírása és szabályzata.

1./ A FÜKIFA KUPA kizárólag amatőrök részére kiírt versenysorozat, amelyet a pool biliárd 8-as és 9-es játéknemében bonyolít le, a FÜKIFA BILIÁRD TÁRSULÁS.

2./ A verseny kezdete: 1996. szeptember 29. A folytatás minden hétvégén.
A verseny helyszíne: Újszegedi Vidámpark, biliárdterem.

3./ A versenyzők kijelentik, hogy semmilyen biliárd szakosztály vagy klub igazolt versenyzői, illetve tagjai közé nem tartoznak.

4./ A versenyzőknek szigorúan a biliárd szabálykönyvben leírtakhoz kell alkalmazkodniuk. ( A biliárdjátékok nemzetközi szabályai. Kiadta: Snooker-Rex Kft. Budapest, 1995.)

5./ A verseny lebonyolítása:

A benevezések számától függően, a versenyzők sorsolás útján csoportokba kerülnek. A csoportokon belül, körmérkőzés formájában, meghatározott számú 8-as és 9-es játékot kell tejlesíteni. A csoportmérkőzések befejezése után kialakult erősorrend alapján, a játékosok vagy a döntőbe (8-as vagy 16-os) vagy a vigaszágra kerülnek. A vigaszágról a legjobbak szintén a döntőbe kerülnek. A csoportmérkőzések győztesei a döntőben nem kerülhetnek azonos ágra.

A döntőben (8-as vagy 16-os) egyeneskieséses rendszerben folynak a küzdelmek, egészen a kupa elnyeréséig. A FÜKIFA KUPA döntőjét felkért bírónak kell levezetnie.

A verseny folyamán esetleg fellépő, és a továbbjutást akadályozó döntetlent el kell dönteni, a következő módon:

A játékosoknak 6 játszmát (3/8, 3/9) kell játszaniuk és amennyiben ez sem hozna döntést, sorsolással kiválasztott 8-as vagy 9-es játékból kell még játszaniuk 3 játszmát.

Az egész versenysorozat folyamán, minden lejátszott mérkőzést a versenylapokra rá kell vezetni és a végén alá kell írni!

A döntőt megnyerő versenyző elnyeri a FÜKIFA KUPÁT és Ő lesz az 1996-97. év szegedi amatőr biliárd bajnoka. A FÜKIFA KUPÁT az a versenyző nyeri el végleg, aki három évben egymás után megnyeri a kiírt versenyt.

A KUPA harmadik helyezését is játékkal kell eldönteni.

6./ Ha valamelyik versenyző még a csoportmérkőzések alatt kiszáll a versenysorozatból, úgy minden lejátszott mérkőzésének az eredményét törölni kell.
Ha valamelyik versenyző a vigaszágról vagy a döntőből száll ki, úgy az ellenfele játék nélkül jut tovább.


ZÁRADÉK:

A mérkőzések költségét a versenyzők egyenlő arányban, közösen fedezik. Védőital használata megengedett.

Ezen kiírást, illetve szabályzatot elfogadom, magamra nézve kötelezőnek tartom.

FÜKIFA BILIÁRD TÁRSULÁS

S z e g e d , 1996. szeptember 29.


A FÜKIFA KUPA 1996-97. évi lebonyolítása

A 15 benevezett versenyző sorsolással három csoportba került.

A csoportokon belül mindenki mindenkivel 32 partit (16/8, 16/9) játszik. A csoportmérkőzések befejezése után kialakult erősorrend alapján, a csoportgyőztesek és a csoportmásodikok (6 fő) a 8-as döntőbe kerülnek.

A csoportmérkőzésekben legkevesebb pontot elért versenyző - valamelyik csoport 5. helyezettje (1 fő) - kiesik a további küzdelmekből. Nyolc versenyző kerül a vigaszágra. Ők egyeneskieséses rendszerben, két fordulóban döntik el, a két továbbjutó személyét. A vigaszágon 16 játszmát (8/8, 8/9) kell teljesíteni.

A döntőben 20 játsztmát (10/8, 10/9) kell lejátszani. Az első helyért folyó összecsapásban a két bejutott versenyzőnek megfelelő öltözékben kell megjelennie és a 8-as és 9-es játékban 9-9 nyert partiig kell játszaniuk.

További jó versenyzést kíván a

FÜKIFA BILIÁRD TÁRSULÁS.


A három csoport sorsolása, és a csoportmérkőzések alapján kialakult erősorrend:
Az 1997. január 18-án megrendezett döntőbe Makalicza Gábor és Sivók Zsolt jutott, a harmadik helyért Mizsei Alex és Pál Attila játszott.Az 1996/97 évi FÜKIFA KUPA végeredménye

1. Makalicza Gábor

2. Sivók Zsolt

3. Mizsei Alex

4. Pál Attila

5. Nacsa Gyula

6. Simon

7. Pokrián Péter

8. Novák Norbert