A FÜKIFA Biliárd Kupa története

1993-94

Alapító okirat

Alulírott három szegedi sportbarát - szomszédok - Fülöp Gyula (Szeged, Bagoly u. 5/a II.em.8.sz.), Kiszin Miklós (Szeged, Bagoly u. 5/a II.em.7.sz.), és Flaisz László (Szeged, Bagoly u. 5/a II.em.9.sz.) 1993. augusztusában elhatározták, hogy Biliárd bajnokságot rendeznek egymás között.
Ezen alapító okirat alapján közös megegyezéssel létrejön a Fü-Ki-Fa biliárd körmérkőzésre szakosodott alkalmi társulás. A verseny lebonyolítására vonatkozó részleteket a versenykiírás ,illetve szabályzat tartalmazza.

S z e g e d , 1993. november 12.

A Fü-Ki-Fa Kupa biliárd verseny versenykiírása és szabályzata

Helyszín- Magic Pool Club Szabadidőközpont vagy Biliárd Casinó KFT Újszeged

Időpont- A verseny kezdete 1993. november 14. - továbbá minden vasárnap

A helyszín megközelítése 2-es vagy 71-es autóbusszal közösen. Indulás előtt egymás ajtaján közös jel kopogtatása. Előre megbeszélt módosítás, a helyszín megközelítésére megengedett.

1./ A versenyzők büntetőjogi felelősségük tudatában kijelentik, hogy semmilyen biliárd szakosztály vagy klub igazolt versenyzői, illetve tagjai közé nem tartoznak.

2./ A verseny helyszíne elsősorban a Magic Pool Club Szabadidőközpont. Amennyiben a klub zárva van, vagy akadály esetén, úgy a hivatalos mérkőzés a verseny folytatása a 14. asztalnál, a Biliárd Casinó újszegedi termében történik.

Ha lehetséges mindig ugyanannál az asztanál follyanak a mérkőzések.

Kétharmados többségi szavazattal lehet másik asztalnál versenyezni.

3./ Mindenki a dákó és kréta kivételével a klub által adott eszközökkel játszik.

4./ A versenyzőknek szigorúan a billiárd szabálykönyvben leírtakhoz kell alkalmazkodniuk. A könyvet minden esetben Flaisz Lászlónak kell magával hoznia.

Amennyiben a könyv nincs, hivatalos mérkőzés nem játszható.

5./ Külső ember, akár hivatalos, akár feleség, akár barát, a bajnokság menetébe, lebonyolításába, rendszerébe, létjébe, szabályaiba nem szólhat bele!
Aki nem a versenynek megfelelő állapotban jelenik meg a helyszínen (illumináltság valamilyen foka), akkor őt a másik két társ közös megegyezéssel arra a napra a versenyből kizárhatja. Ha az mindhármukra vonatkozik, akkor természetesen a verseny arra az időre felfüggesztetik.

6./ Ha a társulás tagjai közül valaki nem tud a vasárnapi mérkőzésekre elmenni, azt köteles előre jelezni. Hivatalos mérkőzést ketten játszhatnak. A ketten lejátszott mérkőzésekröl a hiányzó versenyzőt a lehető leghamarabb (még a következő vasárnap előtt) értesíteni kell!
Minden lejátszott mérkőzést a versenylapra rá kell vezetni és alá kell írni!

7./ A verseny lebonyolítására úgynevezett körmérkőzésben folyik.

Mindenki mindenkivel 30 azaz: harminc partit játszik.

Aki a legtöbb győzelmet szerzi azé a Fü-Ki-Fa Kupa, (a vándorserleg) Ő az 1993-94-es év biliárd bajnoka.

Azonos győzelem esetén 10 partis rájátszás következik az azonos győzelmet elérők között. A második és harmadik helyet is el kell dönteni!

8./ 1993. november 14-től csak hivatalos mérkőzéseket lehet játszani.

9./ Edzés jellegű mérkőzést csak az a versenyző játszhat, aki a 80 hivatalos mérkőzését lejátszotta.

I. díj

II. díj

III. díj

Mindennemű változtatás csak a három versenyző közös megegyszésével (aláírásával) történhet. Ez természetesen a biliárd szabályaira nem vonatkozik.

Záradék

Minden vasárnapi bajnoki mérkőzés költségét kötelezően 3 azaz: három - egyenlő részre kell osztani. (Két játékos esetén természetesen kétfelé). Amennyiben bármelyik versenyző gazdasági helyzete az adott versenynapon nem engedi meg, hogy a rá eső költségrészt kiegyenlítse, a másik két versenyző köteles azt tudomásul venni és őt (vagy őket) kisegíteni. A visszatérítés megegyezés szerint történik. Védőital doppingszer használata megengedett.

Ezen kiírást, illetve szabályzatot elfogadom magamra nézve kötelezőnek tartom.

S z e g e d , 1993. november 12.


1993. november 14-én elkezdődtek a küzdelmek. A történelmi versenysorozat 1994. február 13-áig tartott, amint erről Flaisz Laca versenylapja tanúskodik.

Időközben elkészült a legendás FÜKIFA vándordíj, mely olyannyira egyedi, hogy talán Laca sem tudna még egyszer ugyanilyet esztergálni...
Balra a díjon található gravírozott réztábla számlája látható.


Az 1993-94. évi F Ü K I F A amatőr biliárd kupa végeredménye:

I. FLAISZ LÁSZLÓ 37 Győztes mérkőzés!

II. KISZIN MIKLÓS 32 Győztes mérkőzés!

III. FÜLÖP GYULA 21 Győztes mérkőzés!

Ezen eredmény alapján a győztesnek kijáró kupát és a vele járó dísztárgyat FLAISZ LÁSZLÓ vette át.

SZEGED 1994. február 13.

Mivel a játékosok a mérkőzések befejezését követő 24 órában óvást nem nyújtottak be, így a végeredmény megfellebezhetetlen.!!


Az eredményhirdetésre és díjátadásra az "Álom és valóság" sörözőben került sor, mely Flaisz Laca konyhájában volt található. Mint az a söröző cégérének alján olvasható volt ("csak barátoknak"), belépés csak meghívott vendégek számára volt engedélyezve, akik részére az egyedülálló söralátétgyűjtemény megtekintésén túl igényes sörválaszték és ingyenes fogyasztás állt rendelkezésére. :-)